Image

Curățare hidrodinamică creează unde de șoc mult mai eficiente decât o karcher… Cu un aparat dedicat care a dovedit rezultat perfect in timp (amestec de aer comprimat si apa), facem curățenie eficient fără demontaj de toate circuit de încălzire : țevi si calorifer/bucla pe pardoseala… Nămol (magnetita) si diverse impurități (diverse impurități și calcar) vor fi scos intre 90% si 99% din circuit (va depinde de vechime circuitului).

Așa se face la occident, si de acuma in România cu noi !

Remarca preliminara : daca este mult calcar lipit, nu trebuie sa fie asa pentru ca nu trebuie niciodata folosit apa cu un grad de calcar ridicat la un circuit inchis !). Avem o soluție pentru a rezolva, si ca nu sa se întâmpla încă o dată după a curățenie mai profund decât normal, citit jos articolului…

 

 

Tehnicile de curățare a nămolului dintr-un sistem de încălzire prin simplă curățare/clătire cu apă curată nu sunt suficiente pentru îndepărtarea adevărată a nămolului (nămolului sa lipesc ca la calcar, si niciun curățare sub presiune simpla ca la Karcher nu la va le dezlipi suficiente). Bulele mici de aer comprimat amestecat corect cu apa, sunt cel mai eficient. Datele asta sunt cunoscut la tot firma de producător de centrale din occident (vedeți norma legislativ in Elveția despre acest lucru, apa folosit la încălzire nu trebuie sa depășesc 50 mg/l, -simboalele chimic : CaCO3 + MgCO3). Da ce nu e conform, nicio garanția va merge… Nu va lăsați păcăli cu oameni cu cunostinte la jumătate…

Aceste tehnici elimine nămolul si depunerile in suspensie, si depunerile incrustate in conducte, calorifere, pardoseli încălzite sau corpul de încălzire, etc… care sunt infinit mai importante si care dăunează eficienta schimburilor termice. Aceasta este direct legată de dinamica fluidelor care generează întotdeauna un flux slab la pereți în timpul circulației unui fluid.

 

 

Avantajele îndepărtării hidrodinamice a nămolului sunt:

■ O reducere a energiei consumat și a costurilor de întreținere
■ Nici un risc suplimentar de coroziune legat de utilizarea unor dispozitive de îndepărtare a nămolului neadecvate
■ Tratament chiar și atunci când încălzirea este oprită
■ Nu este necesară temperatura minimă a circuitului pentru a acționa spre deosebire de anumite substanțe chimice
■ O intervenție „curată” cu echipamente care economisesc spațiu
■ Tratament rapid, care nu necesită câteva zile de tratament
■ Restabilirea imediată a capacității de încălzire a sistemului dumneavoastră de încălzire
■ Fără deversări poluante pentru mediul nostru (numai aer si apă)

 

Când trebuie sa fac astfel de curățare, si cat costa si durează ?

■ in teorie, fiecare 5 ani

■ când calorifer nu încălzesc bine pe partea de jos, sau pompa de circulație forțează sau face zgomot, sau caloriferul scoate un șuierat

■ Facturam manopera 100 lei pe ore, tratament in funcții de stare de circuit si numar de calorifer sau de bucla pardoseala poate fi variabil. Pentru un apartament cu 6 calorifere cu vechime medi de 5-10 ani, durează minim intre 4-5 ore dace exist deja punct de intrare si ieșire, da ce nu, trebuie făcut pregătire/modificare cu câteva robinete de încărcare si descărcare (1 ore in general). Dace calorifer sunt mai vechi (10-20 de ani), curățare poate dura mai mult pentru ca impuritățile sunt si incrustat tare pe calorifer, rămâne puțin nămol si sa vede apa ieșind nu foarte clar, nu deranjez dace apa circula bine. Si, putem trata adițional cu chimic (punem o soluție naturala la calorifer si așteptam 2-3 ore)

 

Ce trebuie ?

■ Noi cu aparat nostru (câțiva adaptoare si furtun).
■ Avem nevoi de un punct de alimentare apei (folosim baterie de la cuveta sau un robinet din rețea, adaptam la nevoie)
■ Avem nevoi de un punct de intrare la tur de la circuit de încălzire, sub centrale, instalam un robinet dace nu sunt
■ Avem nevoi de un punct de ieșire, la retur de circuit de încălzire, sub centrale, instalam un robinet dace nu sunt, si la conectam la un punct de evacuare, sub cuveta in general

 

Ce facem da ce nu rezolva problemele ?

Însemna o înfundare parțial sau mai râu de toate circuit de încălzire. Sa vede in timp de curățare hidrodinamica dacă apa era greu să iasă din calorifer. Deci, o sa facem o curățenie specific la calorifer vizat prin metoda local folosind produs natural care va fi la fel de puternic ca un produs chimic, dar nu va face coroziune… Investigam si pe țevi, sa nu fi înfundat una, sa vede in timp de curățare inițiala, debitul este scăzut legat cu țevi sau calorifer.

 

Remarci

■ Mulți oameni folosesc metode nepotrivite și ineficiente, adică demontarea caloriferelor (uitarea de curățare a tuburilor, clătirea insuficientă, deteriorarea smalțului căzii și caloriferelor), sau chiar utilizarea de substanțe chimice (provoacă coroziunea caloriferelor)…
■ Folosire de un filtru anti magnetita (anti-namol si impuritățile) permit susținerea o stare bun de la circuit încălzire, vedeți câteva model aici

■ Aveți folosite apa de fântâna sau de furnizor cu un grad de calcar ridicat ? Si sa vede la circuit de calorifer ?

1 : Nu trebuia folosit apa prea calcar la un circuit închis.

2 : Doriți sa rezolve problem de prezenta exagerat de calcar la circuit de încălzire ? Putem rezolva prin aer comprimat pentru cel mai mare parte, si va trebuie probabil folosit tratament natural timp de 2 ore, si încă o dată o să ne clătim mult circuit.

3 : După asta, o sa încărcam sistemul dumneavoastră cu apa optimal conținând puțin calcar (trebuie văzut analize fizico chimice al apei ca sa știe dace a acceptabil -ușor de știut, e publicat fiecare luna online-, apa de rețea de oraș au mai mult 100 mg/litru de calcar, e mai mult ca trebuie, dar depinde de ce vrea clientul, mai bine apa distilat sau din osmoza inverse (10 litri costa numai 14 lei). Avem aparat electric de încărcare automat al sistemului, putem adaugă o doza de anti calcar ca sa dezlipim restul in timp restul de calcar, si după 1 an, facem o clătire de sistemul, sau mai simplu : prin spălare de filtru anti magnetita (anti nămol si impuritățile) fiecare 3-6 luni…

 

Intretinere circuit de incalzire, facem curatare hidropneumatic fara demontaj...

Comentariile sunt închise.